your ads here

advertisement

Home » Proeverij » Ramos meets Ripollés

Ramos meets Ripollés

Post By 0 Comment(s)


Daniel Ramos, een jonge, veelbelovende wijnmaker uit een opkomende, nieuwe Spaanse regio Sierra de Gredos én werk van een van de belangrijkste hedendaagse Spaanse kunstenaars Juan Ripollés.
 
Je kunt wijnen proberen en kunst bekijken op onze unieke wijn & kunst proeverij op 16 november in de sfeervolle expositieruimte van Galerie Post + García in Wyck, Maastricht.
 
Daniel Ramos is een van de pioniers van de ‘Garnachas de Gredos’ beweging. Deze wijnmakers hebben het gebied tussen Avila, Toledo en Madrid weer helemaal teruggezet op de wijnkaart met één druif in de hoofdrol: Garnacha, beter bekend als Grenache buiten Spanje.
 
Verschillende bodemsoorten, hele oude stokken, wijn maken met amfora’s. Daniel kan als geen ander de Grenache druif tot zijn recht laten komen. Naast wijnen van Grenache zal Daniel ook andere wijnen laten proeven waaronder eentje van een eeuwenoude, bijna vergeten druif, de Albillo Real.
 
Klik hier voor meer info over Daniel Ramos. Onderaan de pagina een ludieke video over hoe de wind niet alleen een rol speelt in het wijnmaak proces maar ook in het design van sommige etiketten.
 

 Werk van Juan Ripollés heeft exposities over de hele wereld gehaald. Thuis in Castellón bij Valencia leeft de 80-jarige kunstenaar als een kluizenaar in de natuur, zijn grote inspiratiebron. Tijdens de proeverij presenteert Post + García diverse bronzen Ripollés sculpturen.
 
De voertaal van de proeverij is Engels.
 
De avond inclusief proeven is gratis, maar gezien het aantal beschikbare plekken is deelname alleen mogelijk na inschrijving via info@hopenhout.nl
 
Donderdag 16 november 2017
Aanvang 20:00 uur
Galerie Post + García, Rechtstraat 86A Maastricht
 

Categorieën

Proeverij, Wijn

Your comment

Your name:

Your email address: Your message: