your ads here

advertisement

Home » Proeverij » Succes op 24-uurs bierfestival Maastricht

Succes op 24-uurs bierfestival Maastricht

Post By 0 Comment(s)

Stonden we vorig jaar nog als try-out samen met Giles van de Hoppy Brothers, dit jaar hadden we een hele stand voor ons alleen. Wederom in het pittoreske parkje bij de Helpoort, met een woeste Jeker op de achtergrond vanwege de hevige regenbuien de dagen voor het festival. Ook tijdens het festival bleef het niet droog, maar gelukkig waren de echte bierliefhebbers weerbestendig en stond het weer goed vol.

 
24-uurs bierfestival Maastricht
 
Nu we samenwerken met Jopen om hun Limited Editions in het zuiden te verkopen, hadden we uiteraard een een mooie selectie op fles van deze Haarlemse brouwer. Specials als Haarlemsche Genther, Tulpomania, Frans Hals en Thomas en Kenau waren veelgevraagd en sneller op dan verwacht. Daarnaast hadden we ook weer de hele lijn van de Amsterdamse brouwerij Oedipus mee. Hun etiketten en opvallende namen zoals Salty Dick, Zwangerschapsyoga en Mannenliefde kwamen op veel selfie’s terecht.
 
Mannen waren overweldigend in de meerderheid op het festival. Geen wonder dat het dringen was bij onze stand, met Brigitte en Celine achter de tap. Of kwam het door het swingende akoestische intermezzo speciaal voor Hop & Hout van Jick Munro & the Amazing Laserbeams?

 
Jick Munro
 
Op tap hadden we onze eigen Hop & Hout bieren, gebrouwen door Perron Bieren uit het Belgische Gellik. De bittere en amberkleurige IPA was met een knipoog naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen The Donald genoemd. Het Stoer Blondje, ons blonde bier van het vat met Amerikaanse Mosaic hop, ging er wel heel erg snel doorheen. Ook de beide Rye Porters van Perron, de Peated en Chocolate vielen erg goed in de smaak.
 
Als ruim voor het einde van het festival dubbele tongen hun muntjes komen opmaken, weet je dat het tijd is om te sluiten.

Onze voorraad lege flesjes was indrukwekkend. Het was wederom een erg geslaagd en zeer goed georganiseerd festival.  
Volgend jaar weer!

Lege flessen

 

Categorieën

Proeverij

Your comment

Your name:

Your email address: Your message: