your ads here

advertisement

Home » Proeverij » Wijn net even beter dan bier bij Kaasfondue

Wijn net even beter dan bier bij Kaasfondue

Post By 0 Comment(s)

Maar liefst 18 mensen kwamen opdagen voor onze eerste kaasfondue en waren vol verwachting naar onze keuze in bier & wijn. Hoewel het kaasfondue recept vrij simpel was (klik hier voor het engelstalige recept), was het de kunst om het goedje smeuig te houden voor het op tafel kwam. Flink blijven roeren dus!
 
img_20161128_173037
 

De combi van Gruyére & Comté kaas, bijna een hele fles Sauvignon Blanc en wat Manzanilla sherry gaf een cocktail van vet, zout en zuur. Moeilijk om daar iets tegenover te zetten.
 

Het eerste bijpassende biertje was een Hull Melon Saisonniere van Perron Bieren uit Lanaken. Fris en fruitig, op het tandvlees hield het staande bij de kaas. Ook de eerste wijn had het moeilijk. De Sauvignon Blanc van Kellner uit Oostenrijk was weliswaar wat voller maar de kaas dook gemakkelijk eroverheen.
 

20161126_211246

 
Voor het tweede biertje hadden we het contrast gezocht door het serveren van een Milk Stout Spray Tan Gone Wrong. Solo was het biertje heerlijk, maar een echte match met de kaas was er niet, was het algemene oordeel van de deelnemers, het bier overheerste teveel. De winnaar van de avond was een heerlijke Riesling uit de Duitse Pfalz, gemaakt door eeuwenoud familiebedrijf Siben Erben. De prachtige combi van restzoet en hoge zuren kon met gemak de kaasfondue aan.

 
Een zeer geslaagde avond. Op zaterdag 4 februari 2017 doen we het nog eens over, dus noteer vast in je agenda!

Categorieën

Proeverij, Speciaalbier, Wijn

Your comment

Your name:

Your email address: Your message: